Over

Mijn naam is Simone Cornelissen en onder de naam Buitenkruiden geef ik workshops die gericht zijn op het vergroten van je zelfredzaamheid door middel van planten en kruiden.


Wie ben ik

Mijn naam is Simone Cornelissen en ik ben herborist. Onder de naam Buitenkruiden geef ik workshops die gericht zijn op het vergroten van je zelfredzaamheid door middel van planten en kruiden.

Vroeger verzamelden we zelf onze kruiden en planten voor onze voeding en geneesmiddelen. Tegenwoordig kopen we onze voeding en medicijnen in de winkel en lijkt de kennis over welke planten ons kunnen voeden en genezen, verloren te zijn gegaan.

Dat wilde ik anders!

Gedreven vanuit een never-ending nieuwsgierigheid en willen weten hoe iets werkt in combinatie met een diep verlangen om het zelf te doen en me te verbinden met de magie van de natuur, kwam ik op het pad van de herborist.

Opleiding

Tijdens de driejarige opleiding tot meester herborist heb ik me ondergedompeld in de werking van kruiden op ons lichaam, hoe ze groeien, hoe je de kruiden oogst, verwerkt, hoe je ze teelt. Het is voor mij zo’n verrijking om te leren over de planten die om ons heen groeien en deze te herkennen. Om vervolgens zelf te kunnen kiezen hoe je de kruiden kunt verwerken, om deze in te zetten voor mijn gezondheid en die van mijn gezin. Eeuwenoude kennis verbinden met het hier-en-nu. Doen met wat er is!

Buitenkruiden

Inmiddels heb ik Buitenkruiden opgezet, onder deze naam bied ik workshops aan die je zelfredzaamheid vergroten door middel van kruiden en planten. Mijn passie voor de magie en de schoonheid van de natuur en die rijke kennis van onze voorouders wil ik graag met je delen.

Als je hebt deelgenomen aan één van mijn workshops, loop je niet meer op dezelfde manier door het bos, je stad/dorp of zelfs je eigen tuin. Je gaat steeds meer waardevolle planten en kruiden zien en herkennen.

Ik sta voor het vergroten van je zelfredzaamheid en ‘waarom moeilijk doen als het makkelijk kan’. Ik hou van een grap en deel graag de schoonheid en magie van de de kruiden die om ons heen groeien met jou!

Workshops Buitenkruiden

Onderwerpen die in mijn workshops aan bod komen zijn o.a. natuurlijke verzorging voor jou en je gezin, geneeskrachtige, culinaire eigenschappen van kruiden en planten herkennen op een toegankelijke manier en de kruiden verwerken tot natuurlijke verzorgingsproducten of er lekker mee (buiten)koken.

Bel of mail me als je ergens vragen over hebt!

Wat is een herborist?

Een herborist  is een professionele kruidenkundige. Een herborist plukt, droogt en verwerkt kruiden tot kruidenproducten die thuishoren binnen een natuurlijke levenswijze en de natuurlijke gezondheidszorg. Dit gebeurt op ambachtelijke wijze, met een groot verantwoordelijkheidsgevoel en een grote liefde voor de natuur. Daarnaast heeft een herborist een adviserende en educatieve rol op het gebied van kruiden. Herboristen weten daarbij up to date wetenschappelijk onderzoek te verweven met eeuwenoude tradities, science based kennis en nieuwe inzichten. Kennis en kunde opgedaan door continue, intensieve studie en/of jarenlange ervaring.