Wilde wandeling eetbare- en geneeskrachtige planten

Onder leiding van een herborist (kruidenkundige), struinen we door park Klarenbeek en laten ons leiden door onze nieuwsgierigheid, de wind en heel belangrijk, onze zintuigen. Er valt zoveel te ontdekken!


Vroeger verzamelden we zelf onze kruiden en planten voor voeding, of als men ergens last van had. Tegenwoordig zijn we deze kennis verloren en kopen we onze voeding en medicijnen in de winkel.

Het is zo’n verrijking om te leren over wat je kan maken van de planten die om jou heen groeien!

Brandnetel, vogelmuur en heermoes worden gezien als lastig onkruid. Laat ik daar nou net een zwak voor hebben! Deze prachtige planten bevatten zoveel mooie eigenschappen die ik graag met je wil delen.

We ruiken, proeven en voelen verschillende planten die we onderweg tegenkomen en ik vertel over hun mooie eetbare en geneeskrachtige eigenschappen!

Zelf meenemen:

Verzamelen bij ingang Park Klarenbeek aan de Bosweg, onderaan de bult.
Bij slecht weer verplaatsen we de wandeling.

Aantal personen

Vanaf 6 personen tot max 12 personen kom ik de workshop geven.

Wanneer

Lente, zomer, herfst en winter.

Locatie

Park Klarenbeek

Duur

Circa 3 uur, inclusief wat lekkers.

Kosten

€ 25 p.p.

Optioneel

4 seizoenen wandeling: wandel door het jaar heen. Leer de omgeving kennen en de verschillende stadia van kruiden en planten door de seizoenen heen.

Meer weten?

Workshops kunnen in kleinere of grotere groepen op locatie worden gegeven. Vraag een offerte aan of informeer naar de mogelijkheden voor een workshop op maat.

Contact opnemen

Terug naar Wilde wandeling