Zet je zintuigen op scherp!

Je gaat aan de hand van je zintuigen kruiden ontdekken.


Hoe ruikt tijm? Hoe voelt het blad van de salie? Heb je weleens door de blaadjes tegen het licht heen gekeken?

Door onze mond, neus en ogen te gebruiken kunnen we het verschil achterhalen tussen bijvoorbeeld speenkruid of Look-zonder Look.
Tuurlijk ruik, proef en voel je elke dag maar vaak minder bewust dan we vroeger deden. Vroeger gebruikten we onze zintuigen veel bewuster om er ons voedsel en geneesmiddelen mee te verzamelen. Maak opnieuw contact met al je zintuigen en verrijk en vergroot je wereld en kijk eens door de bril van een herborist.

Al blad kneuzend, snuivend en grazend gaan we door de kruidentuin en zoomen in-en-uit op de eetbare en geneeskrachtige planten die we tegenkomen.

De focus ligt op het ervaren van de kruiden en planten. Optioneel is om van de kruiden die we verzamelen, een proeverij te maken, een borrelplank, of een lunch!

Aantal personen

Vanaf 6 personen tot max 12 personen kom ik de workshop geven.

Wanneer

Lente, zomer en herfst.

Locatie

In overleg. Weet jij een leuke plek, of ben jij zo’n bofkont met een mooie tuin? Dan kom ik naar jou toe.

Duur

Circa 1,5 uur, met een proeverij circa 2,5 uur.

Kosten

Vanaf € 19,95 p.p.
Proeverij in overleg.

Meer weten?

Workshops kunnen in kleinere of grotere groepen op locatie worden gegeven. Vraag een offerte aan of informeer naar de mogelijkheden voor een workshop op maat.

Contact opnemen

Terug naar Culinaire workshops